Onderwerp: JO13-2 Beker(oefen)wedstrijd

JO13-2 Beker(oefen)wedstrijd 1 jaar 7 maanden geleden #345

Vandaag mochten de mannen op zondag (op aanvraag van de tegenpartij ivm een niet bespeelbaar grasveld) voetballen tegen de mannen van JVC JO13-2
Dit is een team wat al even samenspeelde en dit jaar in de 2de klasse gaat spelen.
Het was te zien dat die mannen goed op elkaar ingespeeld waren.

Maar goed dus in plaats van zaterdagmiddag voetballen moesten we op zondagochtend spelen.
vertrekken om 08:45. Helaas was het weer van gisteren niet meegegaan en was het een beetje regenachtig, maar gelukkig hadden ze kunstgrasvelden

Vorige week wonnen de mannen van Koedijk nog van het JO13-3 met 8-1 dus ze hadden al goede hoop.

We zouden vandaag met 12 man spelen maar helaas moest Kevin zich afmelden waardoor we er maar 11 hadden.
We misten vandaag ook Joel en Owen.

Met de wedstrijdbespreking werd er vooral nadruk gelegd op druk zetten, samen spelen, doorgaan maar vooral op inzet.
Tevens erbij gemeld dat deze jongens een klasse hoger speelde dus dat we het op inzet moesten winnen.
En dat de coach dit zag als oefenwedstrijd dus dat de druk niet heel hoog was en een verliespartij niet als fout gezien zou worden. Tevens werden er nieuwe posities uitgedeeld ten opzichte van vorig seizoen.

Aangezien dit team nog zoekende was naar de beste opstelling was het vooral wennen voor de spelers en dat was ook op het veld te zien.

Al met al stonden de mannen met 4-0 achter met de rust.

Waren ze zo goed??? Nee ... dat viel wel mee .... alleen maakte wij teveel persoonlijke fouten waardoor de spitsen 1 op 1 kwamen te staan op de keeper , uitverdedigen door het midden en de kleine kansen die we kregen werden niet afgerond.

Daarna de rustbespreking. ...... .. Tja dik achter .... kleine omzettingen om te kijken of dat wat verandering kon brengen.
Gelukkig was de 2de helft een stuk beter dan de 1ste helft. De inzet was qua 1ste helft gelijk (gelukkig) en ondanks dat de mannen redelijk op waren werd er vol passie gespeeld.
Ook deze helft scoorde JVC, alleen nu maar 3 keer waardoor het 7-0 werd.
Maar , de kleine aanpassingen hadden effect , achterin werd er beter gevoetbald , de keeper deed hetgene wat hem gevraagd werd , aanvallend hadden we meer kansen gecreeerd , en op het middenveld werd en goed meegevoetbald.
Het was alleen jammer dat je deze wedstrijd redelijk dik verlies op persoonlijke foutjes. Gelukkig kan je daaraan werken :)

Al en met al waren er weer een hoop verbeteringen de 2de helft en pakten de mannen de aanpassingen goed op.
Gelukkig weten de mannen ook dat winnen niet het belangrijkste is (al is dat wel leuker) en dat we dit jaar gaan voor de ontwikkeling van de spelers :)

Volgende week weer een vroege wedstrijd en dan gaan de mannen er weer voor

een trotse Coach