Onderwerp: Eerste 3 punten voor JO13-3 in de pocket

Eerste 3 punten voor JO13-3 in de pocket 11 maanden 4 weken geleden #413

Eindelijk!!!!!! De winterstop is voorbij, en de nieuwe competitie gaat vandaag van start voor Koedijk JO13-3. Als 4e geëindigd in de najaarscompetitie, werden we door de KNVB wederom in de 4e klasse geplaatst. Als we echter de wedstrijden terug kijken, speelden de mannen de beste wedstrijden tegen de sterkere teams. Bij de mindere teams was onderschatting snel reden tot een minder presteren ook al werd er dan gewonnen. Dus reden om JO13-3 in de 3e klasse te plaatsen en voor leuke spannende wedstrijden te zorgen, waarbij de spelers ook beter worden.

In het voorjaarsseizoen is onderschatting zeker niet aan de orde, want we hebben allemaal teams die bij de eerste 3 in de 4e klasse zijn geëindigd. De tegenstander van vandaag, Vitesse'22 JO13-2 speelde zelfs al in de 3e klasse en sloten af met een 10e plaats. Kunnen we deze klus vandaag klaren?

Nadat de spelerspassencontrole voor 10 minuten uitloop zorgde, kon er dan eindelijk afgetrapt worden. Volle bak vandaag, iedere veldspeler was aanwezig. Keeper Thijs helaas ziek thuis, maar met Thomas van JO13-2 een prima vervanger. De wedstrijd begon voortvarend, Koedijk speelde goed, liet de bal het werk doen, speelde goed over en had al wat kansjes om de score te openen. Dit hielden ze 20 minuten vol, de laatste 10 minuten werden slordiger en Vitesse'22 wist de druk op te voeren en het Koedijk onnodig moeilijk te maken. Koedijk kwam niet meer zo gemakkelijk uit de kleine ruimtes en werd steeds naar hun eigen doel verdreven. Daaruit volgde een......... doelpunt, of toch niet? Het was twijfelachtig of hij over de lijn was, de één zei van wel, de ander van niet. Waar Thomas er niet meer bij kon, werd de bal door een veldspeler effectief weggetrapt. De scheidsrechter besliste dat het spel doorging en het geen doelpunt was. Een moment voor Koedijk om te beseffen dat je in deze klasse niet kunt verslappen. We gaan met een brilstand de rust in.

In de rust de mannen gecomplimenteerd met de eerste 20 minuten, en de puntjes aangehaald waarom we het de laatste 10 minuten het moeilijker hebben. Doelstelling, na de rust starten zoals we de eerste helft in zijn gegaan en in ieder geval een doelpuntje maken.

Dat leek op het eerste oog wel te lukken, maar de strijd was iets gelijkwaardiger en kon zomaar 2 kanten op. Toch was het Koedijk die via een assist van Carlos, het eerste doelpunt van Tygo kon noteren. Vitesse'22 gaf echter niet op, en bleef hoop houden op de gelijkmaker. Aangezien we met 4 wissels flink van positie moesten wisselen, waren er gaten te vinden waar Vitesse'22 makkelijker doorheen kon komen, dan ze normaal zouden kunnen. Dat betekende uiteindelijk dan ook de 1-1 stand. Dat het voor Koedijk moeilijk zou worden om 3 punten op Sportcomplex "De Weijdt" te houden, werd nu pijnlijk duidelijk.

Beide partijen zochten dat winnende doelpunt, dat uiteindelijk toch nog gemaakt werd door een prachtig schot van Cas, na een prima voorzet van Rick, waarbij de keeper van de tegenpartij kansloos aan de kant werd gezet.

Laatste 5 minuten zaak om de boel dicht te houden, en te zorgen dat Vitesse'22 niet meer kan scoren. Dat lukte en daardoor zijn de eerste 3 punten voor Koedijk een feit.

Mooie pot voetbal, genoten van het spel van alle mannen, genoten van de doelpunten en genoten van de winst!

Gefeliciteerd mannen.

Tot volgende week.