Alcmaria Victrix - Koedijk

Koploper Koedijk heeft een belangrijke overwinning geboekt vanavond uit bij Alcmaria in een wedstrijd waarin het lang spannend bleef. Het eerste kwartier werd Alcmaria overlopen door Koedijk en had Koedijk een ruimere voorsprong dan 0-1 moeten hebben. De voorsprong kwam na 9 minuten toen een corner van Tom door Remco werd ingekopt. Diezelfde Remco was even later dichtbij de 0-2, maar zijn kopbal werd gepakt door de goed spelende keeper van Alcmaria. Ook Michael had de 0-2 kunnen maken, maar zijn prima schot raakte de paal. Alcmaria kwam hierna wat meer uit de schulp en gelijk na de ingelaste drinkpauze kwam het op gelijke hoogte, al leek de rechtsbuiten vrije doorgang te krijgen na een duwfout op Gennaro. Koedijk een beetje van slag, al was Remco 5 minuten later dichtbij de 1-2 na een goede actie van de prima spelende Douwe. In het laatste kwartier van de eerste helft heerste vooral de irritatie over het matige fluiten van de scheidsrechter van vandaag en dit resulteerde oa in een 2e gele kaart voor Mitch. De vrije trap die nog stond werd gelukkig voor Koedijk op de paal geschoten, zodat er met een gelijke stand de rust werd gehaald. In de 2e helft werd Douwe rechtsback en Alcmaria antwoordde door met 3 man achterin te gaan voetballen. Michael had Koedijk op voorsprong kunnen zetten na goed doorzetten van Remco, maar dit lukte net niet. 2 minuten later was daar wel de 1-2 toen de vrije trap van Tom door Remco werd ingeschoten. De beslissing in de wedstrijd had kort hierna kunnen vallen, maar zowel Luc als Michael vonden de keeper op hun weg. Alcmaria begon hierna meer en meer aan te dringen en coach Roy bracht Kelvin een kwartier voor tijd als extra slot voor de geblesseerde Tom. Een spannend laatste kwartier zou volgen met kansen voor oa Luc (over), maar ook Alcmaria bleef de bal in de "16" pompen en bij Koedijk was het Michael die met de longen van een paard de verdediging van Alcmaria bezig hield. In de 93e minuut was het Remco die heel mooi binnenschoot uit een corner van Luc en zo aan alle onzekerheid een einde maakte tot vreugde van de vele supporters van Koedijk.

Een hele belangrijke overwinning geboekt vandaag en er zijn nog 5 punten nodig Koedijk: Mick, Stan, Frenk, Gennaro, Mitch, Nick, Tom(76 Kelvin), Luc, Douwe, Remco, Michael

rood 45 Mitch
Categorie: